Tjänsten Loki

 Gilla

Loki (www.lokistories.fi) är en avgiftsfri webbtjänst som upprätthålls av John Nurminens Stiftelse och som är öppen för alla. Loki samlar in berättelser från sjöfarare och maritima organisationer, de mest intressanta innehållen från museer samt de bästa tipsen på utflyktsmål vid den finländska kusten och i skärgården. Den kartbaserade Loki-tjänsten har utformats kring en smidig och gemensam användarupplevelse. Vem som helst kan fästa sin egen berättelse på kartan i Loki. Man kan också använda tjänsten genom att bläddra bland andras noteringar, om man inte vill lägga till sin egen berättelse i tjänsten.

Stiftelsens partner i projektet har varit Ålands sjöfartsmuseum, det maritima centret Forum Marinum, Raumo sjöfartsmuseum och Finlands sjöhistoriska museum. Projektet har finansierats med hjälp av Jane och Aatos Erkkos stiftelse, Weisell-stiftelsen och Jenny och Antti Wihuris fond.

Dyk i Loki-kartan

TA KONTAKT

Vi välkomnar synpunkter på tjänsten och hjälper gärna vid eventuella problemsituationer. Du kan skicka e-post till oss med adressen loki(at)jnfoundation.fi.

KOM MED I VÅR MARITIMA GEMENSKAP 

Vi tipsar om de bästa Loki-innehållen i sociala medier. Kom med i vår maritima gemenskap: Facebook, Twitter, Instagram: @lokistories #lokistories

Beställ Loki-nyhetsbrevet (endast på finska) till din e-post och håll dig på kartan! Loki-nyhetsbrevet utkommer ca 5 gånger per år. I nyhetsbrevet tipsar vi om de bästa utflyktsmålen och innehållen i Loki samt berättar om nyheter i tjänsten och om andra aktuella frågor. Beställ nyhetsbrevet genom att skicka e-post till adressen loki(at)infoundation.fi. Ange ”Loki-kirje” i rubriken.

FÖR FÖRETAG OCH ORGANISATIONER

Foto: Lasse Lecklin

Loki är gratis för alla medborgare, organisationer och kommersiella företag Registrering, läsning och inlägg av egna noteringar är alltså kostnadsfritt.

Med hjälp av Loki kan organisationer enkelt och kostnadsfritt nå människor som tillbringar sin fritid i skärgården och vid kusten. Om er organisation har som mål att kommunicera med Lokis målgrupp, bör ni definitivt använda Loki som kanal för era publiceringar.

På Lokis webbplats sparas noteringarna på en databas som användarna kan bläddra i med hjälp av kartan, ämnesord och sökfältet. Loki tar även aktivt fram noteringar och de som lagt till noteringar på sina sociala medier – du kan nå tusentals människor med bara en notering. Loki är även ett bra sätt att ha mer aktiv interaktion med allmänheten.

Loki är en allmännyttig tjänst vars syfte är att stärka kontakten mellan människa och kulturarv samt att skapa en intressant och aktiv gemenskap för havets vänner.

MER INFORMATION OCH KONTAKTER ANGÅENDE LOKI-PROJEKTET:

Anne Mäkijärvi
Projektchef, Loki
+358 (0)40 553 5835
anne.makijarvi(at)jnfoundation.fi