Tapahtumakalenteri

 Tykkää
Säätiö järjestää Meremme meissä -tapahtumia Allas Sea Poolilla. Kuva: Tommi Haapaniemi

John Nurmisen Säätiö järjestää vuonna 2018 useita eri merikulttuuriin ja Itämeren suojeluun liittyviä tapahtumia. Lämpimästi tervetuloa mukaan merellisiin meininkeihin!

(Sivua päivitetään säännöllisesti. Tapahtumatietoihin saattaa tulla muutoksia)

allas sea pool & meremme meissä -tapahtumat

John Nurmisen Säätiön kuratoima Meremme meissä -ohjelmasarja tuo esiin merenrantaelämää niin kuvataiteen, keskustelutilaisuuksien kuin yhteislaulujen muodossa. Ohjelmasarjan tarkoituksena on koota yhteen Itämeren ystävien joukko ja tarjota heille tietoa ja viihtymistä Itämereen liittyvien aiheiden parissa.
Tapahtumat järjestetään Allas Sea Poolin Itämerikeskuksessa ja niihin on vapaa pääsy. Syksyn ja talven ohjelma julkaistaan myöhemmin.

huhtikuu: Lauantai 7.4. klo 13:00

Myytinmurtoa Itämeri-klinikalla

Onko Itämeri peruuttamattomasti saastunut? Missä piilee sinileväpommien suurin syy? Millaisilla valinnoilla voin itse vaikuttaa Itämeren tilaan? Tule haastamaan Itämeri-ekspertit – saavu paikalle kysymään kinkkisin ja mieltä vaivaavin kysymyksesi Itämeren tilaan liittyen. Vastaamassa ovat Itämeren myytinmurtajat, Antti Iho Luonnonvarakeskuksesta, Seppo Knuuttila Suomen ympäristökeskuksesta sekä Marjukka Porvari John Nurmisen Säätiöstä.

Toukokuu: lauantai 19.5. klo 14.30

Hiiohoi! Tervetuloa laulamaan kanssamme!

Mikä merisävel saa sinun sydämesi sykkimään? Helismaan humoristiset viisut, Malmstenin mainiot merilaulut, vaiko Juha Vainion hilpeän haikeat nuotit? Hiiohoi-laulukirjasta löytyy ennätysmäärä merilauluja, läpileikkaus maailmalta ja tietysti ne rakkaimmat kotimaiset merelliset laulut. Mukana on myös englanninkielisiä työlauluja eli ”shantyja” ja suuri joukko uusia tuttavuuksia. John Nurmisen Säätiö ja Allas Sea Pool järjestävät iloisen musiikki- ja yhteislauluillan säätiön ensimmäisen merilaulukirjan innoittamana.

Kesäkuu: lauantai 9.6. klo 13.00

Suomalaisten purjealusten tuhatvuotinen tarina

Millaista oli takilassa usein kehnon muonan varassa olevan miehistön elämä kuukausien purjehduksilla suljetussa yhteisössä? Millaisia riemun ja kauhun hetkiä suurilla purjelaivoilla koettiin? Mistä syntyi laivojen yhteishenki? Miksi suuret purjelaivat vielä tänäkin päivänä saavat sydämemme pamppailemaan? Entä miten vangita suuren purjelaivan lumo maalaukseen? Tietokirjailija-taidemaalari-kommodori Alpo Tuurnalaa haastattelee John Nurmisen Säätiön asiamies Annamari Arrakoski-Engardt.

Elokuu: (päivämäärä tarkentuu myöhemmin)

Hiiohoi! Tervetuloa laulamaan kanssamme! 

Mikä merisävel saa sinun sydämesi sykkimään? Helismaan humoristiset viisut, Malmstenin mainiot merilaulut, vaiko Juha Vainion hilpeän haikeat nuotit? Hiiohoi-laulukirjasta löytyy ennätysmäärä merilauluja, läpileikkaus maailmalta ja tietysti ne rakkaimmat kotimaiset merelliset laulut. Mukana on myös englanninkielisiä työlauluja eli ”shantyja” ja suuri joukko uusia tuttavuuksia. John Nurmisen Säätiö ja Allas Sea Pool järjestävät iloisen musiikki- ja yhteislauluillan säätiön ensimmäisen merilaulukirjan innoittamana.

Elokuu: lauantai 25.8.2018 klo 13.00

Roskapuhetta Itämerestä

Tiesitkö, että maailman meriin päätyy joka minuutti rekkakuormallinen roskaa. Roskaa on roppakaupalla myös Itämeren rannoilla, pohjassa, pinnalla ja eliöissä. Entä tiesitkö, että rakkaan kotimeremme roskasta valtaosa on muovia? Maailman luontopäivän kunniaksi kokoonnumme Altaalle ratkomaan meriroskahaastetta.

Syyskuu: lauantai 8.9. klo 13.00

Enkeleitä, monstereita ja vanhoja karttoja

Kuinka maailma piirtyi kartalle? Maailmankuvamme hahmottuminen ja piirtyminen kartalle on suuri ja jännittävä tarina. Palkittu tietokirjailija ja tutkija Marjo T. Nurminen kertoo maailmankartan lumosta.

museon avajaiset

TOukokuu: 17.5. klo 13.00 – 17.00 John Nurmisen säätiö

Tervetuloa John Nurmisen Säätiön uusitun museon avajaisiin! Luvassa mm. tutustumista uudistettuun museoon ja sen aarteisiin, yllätysohjelmanumeroita, huikeita kirja-alennuksia ja huutokauppa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Uudistettu museo sijaitsee John Nurmisen Säätiön tiloissa: Huolintatalo, Pasilankatu 2, Helsinki (sisäänkäynti Palkkatilanportin puolelta).

NutriTrade – aika kertoa tuloksista!

Toukokuu: 25.5. klo 10:00 – 13:00 clarion hotel helsinki

NutriTrade-hankkeen tavoitteena on ollut merkittävien päästövähennyksien saavuttaminen mm. joukkorahoituksen keinoin. Lisäksi hankkeessa on testattu uusia toimintatapoja ravinnekuormituksen leikkaamiseksi. NutriTrade-hankkeen loppuseminaarissa 25.5. esitellään hankkeen tuloksia ja tulevaisuuden mahdollisuuksia: kuinka Itämeri voi hyötyä uusista päästövähennyskeinoista, vesiensuojelun joukkoistamisesta ja ohjauskeinoista.

Loppuseminaari järjestetään perjantaina 25.5.2018 klo 10:00 – 13:00 Clarion Hotel Helsingissä (Tyynenmerenkatu 2). Tapahtumaan on vapaa pääsy. Ilmoittaudu viimeistään 17.5. osoitteessa: https://bit.ly/2GxxYpz

Hiiohoi -yhteislaulutapahtumat

Mikä merisävel saa sinun sydämesi sykkimään? Helismaan humoristiset viisut, Malmstenin mainiot merilaulut, vaiko Juha Vainion hilpeän haikeat nuotit? Hiiohoi-laulukirjasta löytyy ennätysmäärä merilauluja, läpileikkaus maailmalta ja tietysti ne rakkaimmat kotimaiset merelliset laulut. Mukana on myös englanninkielisiä työlauluja eli ”shantyja” ja suuri joukko uusia tuttavuuksia. John Nurmisen Säätiö järjestää vuonna 2018 useita musiikki- ja yhteislaulutapahtumia säätiön ensimmäisen merilaulukirjan innoittamana.

Huhtikuu

Maanantai 23.4. klo 19.00 Akateeminen Kirjakauppa, Helsinki

Toukokuu:

Lauantai 19.5. klo 14.30 Allas Sea Pool, Helsinki

Elokuu:

Allas Sea Pool, Helsinki (päivämäärä tarkentuu myöhemmin)

Lauantai 26.5. Forum Marinum, Turku, Jokisataman avajaiset