Tapahtumakalenteri

 Tykkää
Säätiö järjestää Meremme meissä -tapahtumia Allas Sea Poolilla. Kuva: Tommi Haapaniemi

John Nurmisen Säätiö järjestää vuonna 2018 useita eri merikulttuuriin ja Itämeren suojeluun liittyviä tapahtumia. Lämpimästi tervetuloa mukaan merellisiin meininkeihin!

(Sivua päivitetään säännöllisesti. Tapahtumatietoihin saattaa tulla muutoksia)

KARTAN VALTAA -NÄYTTELY 21.11.– 9.12.

John Nurmisen Säätiö järjestää yhteistyössä Helsingin Sanomain Säätiön kanssa Kartan valtaa – tarua ja totta karttojen takaa -näyttelyn, jonka teemana on karttojen taakse kätkeytyvä informaatio ja sananvapaus. Mitä kartoilla on haluttu omana aikanaan kertoa ja mitä niistä on jätetty pois? Näyttely osoittaa, että kartta on paljon muutakin kuin pelkkä suunnistamisen apuväline ja upea taideteos. Karttojen taakse kätkeytyy informaatiovaikuttamista, salailua ja propagandaa. Näyttelystä löytyy kiinnostavia näkökohtia niin koululaisille, kuin alan vannoutuneille harrastajille.

Kaikki kartat ja niihin liittyvät esineet ovat John Nurmisen Säätiön ja Helsingin Sanomain Säätiön kokoelmista. Ajallisesti näyttely kulkee läpi kartografian varhaisvaiheiden 1500-luvulta ulottuen aina nykypäivään ja digikarttojen aikaan. Näyttelyn ehdoton helmi on Olaus Magnusen kirjoittama Historia de gentibus septentrionalibus eli Pohjoisten kansojen historia. Harvoin julkisuudessa nähty opus on ensimmäinen Pohjoismaiden kansojen historiaa, elämää ja tapoja esittelevä teos. Yhdessä legendaarisen Carta Marinan kanssa ne muodostavat historiallisen kokonaisuuden, joka kertoo informaatiovaikuttamisen varhaisvaiheista, mutta myös tavallisen suomalaisen elämästä 1500-luvulla.

Museoon on vapaa pääsy!

Paikka                Päivälehden museo, Ludviginkatu 2–4, Helsinki
Aika                    21.11.–9.12. museon aukioloaikoina ma – su klo 11.00 – 17.00

Itsenäisyyspäivän kynttiläinstallaatio 6.12.

Allas Sea Pool ja John Nurmisen Säätiö järjestävät säännöllisin väliajoin merikulttuuriin ja Itämeren suojeluun liittyviä tapahtumia. Itsenäisyyspäivä ei ole poikkeus: merikylpylän allasalueelle rakentuu yhteistyössä kotimaisen Desicon kanssa tunnelmallinen kynttiläinstallaatio, jolla halutaan herättää keskustelua Itämeren tilasta sekä kerätä varoja Itämeren suojelutyöhön. Fiskarsissa käsin tehdyn kynttilän ostamalla voi tukea Itämeren hyvinvointia – puolet pöytäkynttilän hinnasta lahjoitetaan John Nurmisen Säätiön Puhdas Itämeri -työlle.

Kynttiläinstallaatio järjestetään osana Allas Sea Poolin kaikille avointa itsenäisyyspäivän juhlaohjelmaa kello 15 alkaen.

Paikka                Katajanokanlaituri 2 A, Helsinki
Aika                    6.12. klo 15.00 alkaen