Tapahtumakalenteri

 Tykkää
Säätiö järjestää Meremme meissä -tapahtumia Allas Sea Poolilla. Kuva: Tommi Haapaniemi

John Nurmisen Säätiö järjestää vuonna 2018 useita eri merikulttuuriin ja Itämeren suojeluun liittyviä tapahtumia. Lämpimästi tervetuloa mukaan merellisiin meininkeihin!

(Sivua päivitetään säännöllisesti. Tapahtumatietoihin saattaa tulla muutoksia)

allas sea pool & meremme meissä -tapahtumat

John Nurmisen Säätiön kuratoima Meremme meissä -ohjelmasarja tuo esiin merenrantaelämää niin kuvataiteen, keskustelutilaisuuksien kuin yhteislaulujen muodossa. Ohjelmasarjan tarkoituksena on koota yhteen Itämeren ystävien joukko ja tarjota heille tietoa ja viihtymistä Itämereen liittyvien aiheiden parissa.
Tapahtumat järjestetään Allas Sea Poolin Itämerikeskuksessa ja niihin on vapaa pääsy. Syksyn ja talven ohjelma julkaistaan myöhemmin.

Peruutettu: lauantai 9.6. 

Suomalaisten purjealusten tuhatvuotinen tarina

Pahoittelemme, tämä tapahtuma on peruutettu.

Peruutettu: lauantai 25.8.

Hiiohoi! Tervetuloa laulamaan kanssamme! 

Pahoittelemme, tämä tapahtuma on peruutettu.

Elokuu: lauantai 25.8. klo 13.00-16:00

Meriroskahaasteen finaali

Tervetuloa jännittämään, kuka on kehittänyt parhaan ratkaisun Itämeren roskaantumisen vähentämiseksi!

John Nurmisen Säätiö ja Allas Sea Pool isännöivät Meriroskahaasteen finaalia Suomen luonnon päivänä 25. elokuuta. Suomen ympäristökeskuksen Meriroskahaaste-ideakilpailussa etsitään ratkaisuja, jotka vähentävät Itämereen päätyvän roskan määrää. Lavalle nousevat kilpailun kymmenen finalistitiimiä, jotka kertovat miten he tekisivät lopun Itämeren roskaantumisesta. Tapahtumassa on mukana asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen.

Paikkoja on rajoitetusti. Ilmoittaudu mukaan https://goo.gl/forms/ctvcMCAQk3HnO9ZJ3

Tutustu finalisteihin jo ennakolta: http://www.meriroskahaaste.fi/fi-FI/Finalistit

Syyskuu: lauantai 8.9. klo 13.00

Enkeleitä, monstereita ja vanhoja karttoja

Kuinka maailma piirtyi kartalle? Maailmankuvamme hahmottuminen ja piirtyminen kartalle on suuri ja jännittävä tarina. Palkittu tietokirjailija ja tutkija Marjo T. Nurminen kertoo maailmankartan lumosta.

helsinki-päivä: opastettu kierros merimuseossa

kesäkuu: tiistai 12.6. klo 14.30-15.30 John Nurmisen säätiö, pasilankatu 2

Tule tutustumaan säätiön merimuseoon ja kokoelmiin Helsinki-päivänä tiistaina 12.6. klo 14.30-15.30.

Tapahtuma on maksuton. Opastettu kierros alkaa 14:30 ja kestää noin 45 minuuttia. Olethan ajoissa paikalla, myöhästyneitä emme voi ottaa kierrokselle mukaan.

Säätiön julkaisu- ja näyttelytoiminta keskittyy merenkulun, löytöretkeilyn ja kartografian historiaan ja tunnetuksi tekemiseen. Toiminnan tukena ovat laajat meritaide-, meriantiikki- ja antiikkikarttakokoelmat. Merimuseossa on esillä kokoelman helmiä sekä John Nurmisen varustamohistoriaan liittyvää esineistöä.

Huolintatalo sijaitsee Helsingissä Pasilankadun ja Palkkatilanportin kulmauksessa. Pasilan asemalta on matkaa 800 metriä ja raitiovaunu 2 pysähtyy aivan talon vieressä. Käynti pääovesta.

Hiiohoi -yhteislaulutapahtumat

Mikä merisävel saa sinun sydämesi sykkimään? Helismaan humoristiset viisut, Malmstenin mainiot merilaulut, vaiko Juha Vainion hilpeän haikeat nuotit? Hiiohoi-laulukirjasta löytyy ennätysmäärä merilauluja, läpileikkaus maailmalta ja tietysti ne rakkaimmat kotimaiset merelliset laulut. Mukana on myös englanninkielisiä työlauluja eli ”shantyja” ja suuri joukko uusia tuttavuuksia. John Nurmisen Säätiö järjestää vuonna 2018 useita musiikki- ja yhteislaulutapahtumia säätiön ensimmäisen merilaulukirjan innoittamana.

HEINÄKUU:

Perjantai 27.7. Merikeskus Vellamo, Kotka