Yritysyhteistyö

 Tykkää

Itämeren suojelu on yrityksille ajankohtainen tapa toteuttaa ympäristötyötä ja yhteiskuntavastuuta. Tukemalla Puhdas Itämeri -hankkeita yritykset ovat mukana tekemässä konkreettista ja tuloksellista ympäristönsuojelutyötä. Hankkeiden yritysmaailmasta lainattu toimintamalli myös sopii hyvin monen yrityksen ajattelutapaan. Yritykset saavat lisäksi yhteistyön puitteissa tietoa Itämerestä, sen tilasta sekä toimenpiteistä tilan parantamiseksi.

Mahdollisia tukimuotoja ovat mm:

  • Rahalahjoitukset
  • Pro bono -työ
  • Laitteisto- ja välinelahjoitukset
  • Mediatilalahjoitukset
  • Tuotemarkkinointiyhteistyöstä sovitaan tapauskohtaisesti

Puhdas Itämeri -hankkeet tarjoavat kumppanilleen:

  • Mahdollisuuden olla mukana parantamassa Itämeren tilaa kustannustehokkaasti, esimerkiksi merkittävissä ravinnepäästövähennyskohteissa.
  • Kattavat tiedot projektien tavoitteista, tuloksista ja varojen käytöstä. Tiedot löytyvät verkkosivuilta, vuosikertomuksesta sekä kaksi kertaa vuodessa tukijoille lähetettävästä rahastoraportista.
  • Tukijayritykset voivat näkyä Puhdas Itämeri -hankkeiden tiedotuksessa ja verkkosivuilla yhteistyön laajuudesta riippuen. Kaikki yli 1000 euron lahjoituksen tehneet yritykset luetellaan verkkosivuilla.

 

Yritysyhteistyön kategoriat

John Nurmisen Säätiön yritysyhteistyössä on neljä tasoa: suurtukijat, pääyhteistyökumppanit, avaintukijat muut tukijat.

Yhteistyökumppanuuden kategoria määräytyy tuen rahallisen arvon mukaan. Kategoriasta sovittaessa huomioidaan tuen pitkäkestoisuus.  Mikäli tuki on lahjoitettua työtä, tukija esittää arvion tai laskelman tuen rahallisesta arvosta ja säätiö ja tukijat sopivat kategoriasta.

Suurtukijat

Suurtukijoita säätiöllä on kolme: Fortum,  Sanoma ja Suomen ympäristöministeriö. Nämä toimijat ovat tukeneet Puhdas Itämeri -hankkeita alusta lähtien. Suurtukijoiden pitkäjänteinen tuki on ollut säätiön toiminnan jatkuvuuden kannalta äärimmäisen tärkeää.

Pääyhteistyökumppanit

Pääyhteistyökumppanit saavat logonäkyvyyden Puhdas itämeri -hankkeiden verkkosivuille ja vuosikertomukseen. Markkinointi- ja viestintäyhteistyö sekä mahdollinen co-branding räätälöidään pääyhteistyökumppanin toiveiden mukaisesti. Pääyhteistyökumppaneilla on mahdollisuus isännöidä John Nurmisen Säätiön vuosittainen Club Itämeri -sidosryhmätilaisuus.

Avaintukijat

Avaintukijat saavat logonäkyvyden säätiön verkkosivuilla ja vuosikertomuksessa. Avaintukijan roolia nostetaan esille säätiön viestinnässä tukijan liiketoiminnan mukaisesti.

Muut tukijat

Tukijat näkyvät säätiön verkkosivuilla ja vuosikertomuksessa.

 

Lisätietoja yritysyhteistyöstä:

Maija Salmiovirta
Varainhankintavastaava
Puhdas Itämeri -hankkeet
maija.salmiovirta (at) jnfoundation.fi
+358 (0)44 203 2213